Annons
Insändare

Pendlare ska starta från Bäckaskolan?

Otroligt att läsa artikeln häromdagen, återigen är det fråga om bypolitik eller väster/öster.
Insändare • Publicerad 31 juli 2009
Foto: 

Full förståelse att de som idag kliver på på de senare hållplatserna får stå men detta beror delvis på att det går tätt med bussar (5 min) och när en är lite sen går en full och nästa buss nästan tom, för ingen vill vänta.

Enklaste och för komunnen billagaste, snabbaste lösning är det gamla förslaget som varit hos Skånetrafiken. Nämligen ta några av de avgångarna i 5 min trafiken (där det också är förstärkningsbussar) och starta på Övre men direkt Malmö/Vellinge alltså vänd direkt efter avgången ner till hamngatan och rakt ut. De andra bussarna går som vanligt. Detta innebär att alla som kommer österifrån eller med 165:an och startar på övre snabbare kommer in till Malmö, det blir mer platser på de bussar som går inom Trelleborg, alltså som idag och alla kan sitta i de flesta läge. Miljön är vinnare i Trelleborg med mindre rundkörande bussar och några får till och med kortare restid, vilket ger fler resande enligt alla undersökningar. Sluta med bypolitik och bara får någon nu råkar bo längs Västra infarten och har någon i familjen som åker kan man inte bara se till deras problem. Till detta att köpa/hyra tomtmark och få pendlare att köra tvärs genom Trelleborg, hm kan bara undra. Fast det är väl samma som vill ha lastbilarna in i Öster.

Nilla Andersson
Pendlare på 146:an
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons