Annons
Insändare

Påverkas inte fågellivet av en konstgjord strand?

Några frågor till den som känner sig manad och besitter information.
Publicerad 15 mars 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten har funderingar kring den planerade konstgjorda stranden och saltvattenpoolen som inte blir av påverkar fågellivet.
Skribenten har funderingar kring den planerade konstgjorda stranden och saltvattenpoolen som inte blir av påverkar fågellivet.Foto: Claes Nyberg

1. Den 16 februari skrevs det här i TA att det inte blir någon saltvattenpool i västra småbåtshamnen. Synd tycker några, spelar ingen roll tycker säkert andra. En av orsakerna sades vara påverkan på fågellivet. Men i samma artikel bekräftas att det planeras att anläggas en konstgjord sandstrand från golfklubben till Ica Maxi ungefär. Min enkla fråga är om inte detta också kommer påverka fågellivet?

2. Denna ny sandstrand skall rensas och underhållas. På bara en helg, nu i vintras, så spolades i stort sett hela sandstranden vid Böste bort och det blev ett litet stup på någon meter ner till det som tidigare var en fin strand. Hur ser planerna ut att bevara en konstgjord strand? Och hur mycket kommer det att kosta att rensa stranden från tång (och lägga tillbaks den på hösten antar jag) samt att säkerställa att den inte spolas bort eller att sand fylls på? Det är ju vi skattebetalare som skall stå för denna årliga nota. Så om någon kan vara snäll och redovisa dessa kostnader på en detaljerad nivå skulle vara uppskattat.

Annons

3. Den föreslagna saltvattenpoolen (som inte blir av) fick ett antal hundra röster. Men nudiststranden, som föreslås bli av, föreslogs (enligt TA) av en person. Hur kan detta komma sig? Kan ni redovisa hur utvärderingen har gått till? Det vore ju synd om saker och ting inte har blivit hanterade på rätt sätt. Oavsett anledning!

Tacksam för svar, som sagt från den som känner sig manad och besitter informationen, här i TA så att alla kan ta del av svaren.

En som inte förstår logiken i kommunens beslut

Annons
Annons
Annons
Annons