Insändare

Passiv dödshjälp i Sverige

Svenska folket bör få veta att läkare här i Sverige praktiserar passiv dödshjälp. Om en äldre sjuk patient kommer in på sjukhus kan det mycket väl hända att läkare tar bort livsviktiga mediciner och inte ger näringsdropp.
Insändare • Publicerad 16 augusti 2006

Jag har själv sett detta när det gäller en äldre anhörig och hört andra berätta att samma sak hänt deras äldre anhöriga.

Enligt Socialstyrelsen skall det bli en ny lag som innebär att läkare och sjuksköterskor inte skall kunna bli anmälda för felaktigheter inom vården. Dessa som har ansvar för liv eller död skall alltså inte längre behöva stå till ansvar. Detta tycker jag verkar vara mycket skrämmande för patienterna.

Jag skrev ner detta omedelbart när jag i Rapport kvällen den 8 augusti hörde en man berätta att en läkare tog bort hans mors livsviktiga medicin och följden blev alltså att hon dog.

Sylvia Oscarsson

fullmäktigeledamot (spi) i Vellinge Kommun

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.