Annons
Insändare

Partiet gör sig själv en björntjänst

Angående Söderslättspartiets utskick.
Insändare • Publicerad 11 september 2013

"Man merkt die Absicht und vird verstimmt." (Man märker avsikten och blir förstämd.)

Detta gamla tyska uttryck tycker jag passar in, när man läser Söderslättspartiets publikation, som är utskickad i kommunen. Innehållet gör mottagaren nästan slagrörd, när han läser om partiets omtanke om de boende på väster och även de i city.

Annons

Men, sedan börjar man fundera. Partiet och även privatpersoner har gjort sig kända för den negativa inställningen till hamnens utbyggnad (speciellt österut) och bombarderat TA med insändare om detta. Nu står man inför ett fullbordat faktum – utbyggnaden blev av – nu gäller det att stoppa kompletterande delar som följer, således tillfartsvägar, truckcenter etc. Lösningen är enligt partiet enkel – man lägger det på väster så slipper vi det på öster.

Utan att vara elak eller skadeglad, men jag tror att partiet gjort sig årets björntjänst genom utskicket av de tryckta förslagen. Självfallet är det fritt att framföra vilken åsikt man vill, men här luktar det för mycket snäv, lokalt egenintresse, som i sämsta fall resulterar i motsattningar, helt onödigt, mellan olika stadsdelar.

Louise Löfgren
Trelleborgare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons