Annons
Insändare

Päronattack fick för stora proportioner

För inte så länge sedan sprang en MFF-supporter in på fotbollsplanen och knuffade till HIF-målvakten Pär Hansson i ryggen. Hansson hade tidigare träffats av en smällare. Supportern blev omedelbart nedbrottad av sex-sju vakter. Vakter som troligen stått och sovit och som blev totalt överraskade. Matchen avbröts. Löpsedlar och enorma rubriker i alla tidningar. Mord eller grov misshandel?! Nä, en ”halvbirad” 18-årig supporter knuffar en målvakt! Supportern blir krävd på stora belopp, om jag minns rätt.
Insändare • Publicerad 16 april 2013
Mjällbys Gbenga Arokoyo ligger på planen efter att ha fått ett föremål i bröstet under matchen mellan Djurgårdens IF och Mjällby AIF.
Mjällbys Gbenga Arokoyo ligger på planen efter att ha fått ett föremål i bröstet under matchen mellan Djurgårdens IF och Mjällby AIF.Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Nu har det hänt igen! Mjällbys back Gbenga Arokoyo blir träffad på kroppen av ett päron (!) och blir liggande med till synes oerhörda smärtor på planen. Matchen avbröts.

Jag som stolt TFF-supporter med fast plats på Vångavallen, har jag sett otaliga hårda fighter under matcherna. Spelare har fällts ibland ganska brutalt, domaren har blåst, gett eventuellt gult/rött kort och den liggande, ojande spelaren har sedan rest sig upp och fortsatt spel, utan minsta haltande! En knuff i ryggen, ett päron på kroppen – nu får det vara proportioner till vad som är uppseendeväckande våld!

Annons

Dagligen läser man om mord, misshandel och annat våld, men dessa hemska händelser får inte samma uppmärksamhet och inte brottsoffer heller!

Man ska naturligtvis inte acceptera något våld, var, när och hur det än sker. Men Sportsverige, kom ner på mycket mer väsentligt!

Martin Falkenby
Per Tussis, sansad TFF-supporter
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons