Annons
Insändare

Palmerna klarar sig själva

Svar till Spara (den 7 juli).
Insändare • Publicerad 21 juli 2011

Skippa palmerna i Trelleborg? Nej, Staden är känd för palmer. Detta är Trelleborgs varumärke, måste palmerna bort? Ska de vackra blommorna också bort, som kräver mer vård än palmer.

På det hela taget kan de klara sig själva, jag kan se att det finns mycket arbete i att köra ut dem i sommar och till växthus på vintern, men är det inte värt det? Palmer ger liv i staden. Den typ av palmer som står i Trelleborg håller ner till ca 15-17 minusgrader. Det finns inget trevligare än att se rondeller med palmer och vackra växter som ger färg på gatorna. Om man tar bort palmerna, vad händer nästa gång? Stänger de av vattnet i fontänen på Stora torget eller liknande?

Det handlar inte alltid om pengar. Turister vill vi ha, så Trelleborg måste visa sitt ansikte för världen. Det är turismen pengarna ligger. Kommer inte turisterna, kommer vi att bli en ökenstad med en tråkig gata, så bevara vårt varumärke.

Nilla Andersson
Bevara palm.
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons