GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

På tal om att lova vitt och brett

Marianne Fundahn och Lennart Höckert (S) (den 19 november) har tydligen glömt vad tidigare S-regeringar har lovat inför val.
Publicerad 3 december 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten tycker inte att Socialdemokraterna har rätt att kritisera den nuvarande regeringen för svikna löften eftersom de själva gjort på samma sätt tidigare.
Skribenten tycker inte att Socialdemokraterna har rätt att kritisera den nuvarande regeringen för svikna löften eftersom de själva gjort på samma sätt tidigare.Foto: Pontus Lundahl/TT

2014 lovade dåvarande finansminister Magdalena Andersson att alla i Sverige som är beroende av bilen inte kunde förvänta sig en höjning av bensinskatten. Hur det blev med det efter valet vet ju alla bilägare. Och som grädde på moset så kom finansministern på en extra uppräkning och indexering av bensinskatten.

Något som de flesta vet är att det här med gängkriminalitet är mycket svårt att komma till rätta med. Morgan Johansson har lovat och lovat under åtta år. Några få halvhjärtade försök har det blivit men trots detta så ser vi nya rekord i skjutningar år efter år. Senaste året har självaste statsministern hjälpt till med att vända på alla stenar. Tror hon att lösningen ligger under stenarna?

”Tror hon att lösningen ligger under stenarna?”
Städa framför egen dörr

Vi ska inte glömma Mikael Damberg som i mars i år lovade alla bilägare 1 000 kronor i kompensation för den dyra bensinen. Ja och som vanligt blev det inte något med detta löfte heller. Döm om min förvåning när samme Damberg nu står i tv-studion och lovar 1 000 kronor i bensinkompensation för dem som bor på landet.

Ni båda nämner inte att i S skuggbudget så är elbilsbidraget borttaget.

Vidare så skrotar ni också 1-procentmålet i bistånd. Ni skär ner biståndet med 4,5 miljarder kronor jämfört med 2022.

Ni vill inte höja skatten för dem som tjänar mest ( högre kapitalskatt och ny beredskapsskatt). Dessa skatter skulle före valet finansiera försvarets upprustning och rädda vården. Mikael Damberg skyller på att det är ”osäkra tider” då vill man inte höja skatten.

Städa framför egen dörr