Annons
Insändare

Överheten när den är som sämst

Insändare • Publicerad 6 december 2005

Trelleborgs politiker har sagt sitt: Rätta in er i ledet och håll käften! Vi vet vad som är bäst.

Ett stort antal insändare i TA har framfört synpunkter på projektet spjutspetsskolan. Ingen ansvarig har känt sig manad att bemöta dessa. Vad gör man i stället? Jo, betalar annonsplats för att tala om för folket att det minsann är politikerna som vet vad som är bäst för skolan i Trelleborg.

Annons

Det räcker inte att "personal, föräldrar och elever inbjudits att vara delaktiga i processen". Om ingen lyssnar och tar till sig synpunkterna är delaktigheten lika med noll. Till exempel bjuder gymnasiechefen nu åter in sin personal till "diskussioner", samtidigt som hon påpekar att hon inte tänker ändra på någonting. Absurt!

Begriper ingen att bakom alla dessa förtvivlade insändare ligger en ärlig och uppriktig önskan att få en så bra skola som det bara går för alla elever. Lärarna vill bara ha så goda förutsättningar som möjligt för att göra ett bra jobb.

Ska vi ha en väl fungerande skola i Trelleborg i framtiden måste politiker, förvaltningschefer och skolledning föra en konstruktiv dialog med arbetarna på fältet.

Det är aldrig för sent att ändra sig!

Stefan Romée

före detta lärare i samhällskunskap vid Söderslättsgymnasiet

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons