Annons
Insändare

Östra industriområdet som bostadsområde

Det stora Östra industriområdet är i dagsläget nästan obebyggt. Tänk om och gör det till bostadsområde innan det är försent. Industriområden varvas med bostadsområde som jag tycker är fel.
Insändare • Publicerad 20 januari 2009
Tänk om och gör östra Industriområdet till ett attraktivt bostadsområde med närhet till Trelleborgs bästa kust-remsa, uppmanar skribenten. Arkivbild: Tomas Nyberg
Tänk om och gör östra Industriområdet till ett attraktivt bostadsområde med närhet till Trelleborgs bästa kust-remsa, uppmanar skribenten. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Utöka det västra industriområdet till ett samlat stort område. Västra sidan finns

minimalt med bostadsbebyggelse. Det är redan etablerat med soptippar, industrier, reningsverk, tung trafik, motorväg, tänkta tillfartsvägar och här finns möjlighet att anlägga bangård och truckcenter. Öster som i dag endast störs av upphöjd järnväg och bangård. Om industriområdet ändras till bostadsområde får man närheten till Trelleborgs bästa kustremsa. Minskat utsläpp i havet där trelleborgarna skall bada. Industrier släpper ut större mängder föroreningar i dagvattnet som rinner orenat direkt ut i havet. Vi önskar ett rent hav och en ren strand. Västra sidan är det redan kört med utsläpp från soptippar, industrier tung trafik och överskottsvatten från reningsvek. Samla enheter med större miljöpåverkan på ett ställe. Reningen kan då göras bättre och mer ekonomisk.

Ivar Ek
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons