Annons
Insändare

Östergatan - en skamfläck

Jag bor på östra sidan av centrum och går så gott som dagligen på Östergatan.
Insändare • Publicerad 4 april 2012

Det är så smutsigt och skräpigt på denna centrala gata, allsköns bråte virvlar runt, burkar av olla de sorter, papper, tidningar, kartonger trängs med hundbajs och massor med cigarettfimpar. Det är sorgligt och dystert att se och jag skäms när jag får besök och vi går på Östergatan. "Här är ju rena ghettot", får jag ofta höra.

Gatan har ju förutsättningar att bli hur trevlig som helst, det är centralt läge och affärsidkarna är duktiga och vänliga men jobbar i motvind.

Annons

Det är ju förbjudet att skräpa ner och för alla trelleborgares trevnad vädjar jag nu: föräldrar, prata med era barn och ungdomar om att slänga skräp i de papperskorgar som ändå finns, ni som röker, släpp inte bara fimparna på trottoaren och hundägare, plocka upp efter hunden så kanske vi kan få det lite fint i vår gemensamma stad.

Jag vill också rikta en uppmaning till de folkvalda. Lämna era skrivbord, ta en promenad i stan, prata med människor ni möter, fånga upp lite idéer och synpunkter, ta lite ris och ros, det skulle säkert uppskattas. Trelleborg är värd att månas om.

INTERNAL INTERNAL
Boende på Östergatan
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons