Insändare

Oron var befogad

Insändare • Publicerad 12 februari 2008

ººVi föräldrar till barn som går på Köpingeskolan har sedan skolan stängdes bevakat barnens skolsituation och man kan nu med facit i hand säga att Köpinge-historian har hanterats allt annan än professionellt. Föräldrarnas hypoteser och farhågor som man levererade till skolförvaltningen och skolnämnden är i dag ett faktum. Skolnämnden och skolförvaltningen har bemött kritiken med tystnad. Det är anmärkningsvärt att den sittande skolnämnden inte besitter högre kunskaper om elev och skolverksamheten med tanke på sina uppdrag.

Östra området i Trelleborg har förvandlats till vi och dom.

Att medverka till detta genom en medveten handling trodde inte vi föräldrar skulle kunna inträffa 2007. Många vi har pratat med på Öster är av samma uppfattning gamla som unga, skolpersonal och eleverna. De incidenter som händer på Öster förvånar ingen i föräldragruppen, faktiskt inte eleverna heller och detta är inga tillfälligheter utan resultatet av en stängd skola! En segregerad B-stadsdel som ansvariga politiker medvetet och aktivt har medverkat till. I TA (den 5 februari) kan vi läsa att 28 procent av eleverna inte uppnår betyget godkänt i svenska, matematik och engelska. Detta var också något som föräldrarna redan vid stängningen i november 2006 var mycket oroliga för, där det nu visar sig att oron var befogad. Det är inte bara de elever som inte uppnår sina betyg som man skall fokusera på, det gäller även de elever som har högre betyg. Flera av eleverna har till exempel hoppat av spanskan då man ansåg att studiesituationen blev för påfrestande, andra orsaker var att man inte kunde hitta någon lärare med behörighet i ämnet. Hur skulle dessa elevers betyg ha sett ut med de rätta förutsättningarna?

Med hopp om en bättre framtid på Öster där man bryr sig om våra barn!

Föräldrar

på Köpingeskolan

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.