Annons
Insändare

Ordet rasism missbrukas

Valet är över och svenska folket har lagt sina röster. Vi har nu fått ett nytt parti in i riksdagen och det är Sverigedemokraterna.
Insändare • Publicerad 11 oktober 2010

Ett parti som gått till val med krav på förändringar inom främst tre områden: invandringspolitiken, rättsväsendet och äldrefrågorna.

Ökad främlingsfientlighet? Knappast mina vänner, men en tydlig barometer på svenska folkets frustration över de "seriösa" partiernas maktfullkomlighet samt ovilja att våga se och ta i de svåra samhällsproblem som vi haft de senaste 15 åren och fortfarande har.

Annons

Svensken är av naturen tyst och finner sig i det mesta. Kritiken framförs vid fikabordet men där stannar den. En obehaglig rädsla infinner sig, att vissa sanningar blottläggs så att vi måste ta ställning och det gör inte den svenske medborgaren i första taget.

Sverige är ett land där vi står bredvid och ser på när någon misshandlas till döds.

Vi har de senaste 15 åren varit skrämda till tystnad, nu känner även våra domstolar av detta när det gäller bland annat invandringspolitiken.

Rasism och solidaritet är två begrepp som missbrukats så fruktansvärt mycket i Sverige, att de för länge sedan har mist sina rätta värde och innehåll.

Vedertagen praxis är att har man åsikter rörande vår invandringspolitik är man automatiskt rasist. Tänk vad tråkigt att människor behöver tänka så. Tänk vad fel de har. Man har rätt att ha åsikter i allt och även detta. Det är diskutabelt hur detta ska lösas.

Situationen skapades av Socialdemokraterna och Vänstern och har på ett tragiskt sätt fortsatt i samma spår genom Alliansens politik.

Att bli kallad rasist är ett öde värre än döden för en svenske medborgaren. För att undvika detta slänger vi hellre våra demokratiska värderingar, vår kvinnosyn och till och med våra grundlagar åt sidan.

Jag tycker att det liknar en sandlåda där alla sitter med spann och spade och kastar grus på dem de inte tycker om och försöker tysta dem. Är detta demokrati?

Nilla Andersson
Sandlådenivå
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons