Insändare

Oppositionen har åsikter

Svar till Sten Björk (den 3 november).
Insändare • Publicerad 7 november 2008

Jag har med stort intresse följt insändarna om bevarandet av vårt lasarett. Du Sten Björk har inte svarat Olof Andersson var ni sossar med Egil Ahl i spetsen var, när flera hundra Trelleborgare gick ut för att demonstrera mot att lasarettet skulle bli ett närsjukhus med inriktning på ledplastiker. Gynekologiska operationer,

prostataoperationer och andra kirurgiska operationer skulle försvinna till andra sjukhus runt om i Skåne. Talarna i stadsparken var Inger Hansson (m) och Olof Andersson (kd) med flera. Var fanns sossarna?

Du skriver att det inte var en "marsch" (vad då marsch) utan flera ni gått i för att "rädda" lasarettet. Konstigt att ni inte syntes när det verkligen behövdes. Kommunalrådet skulle väl i högsta grad ha visat sig. Men han var ju Sveriges tystaste kommunalråd.

När vi hade möte uppe på dåvarande IVA numera ÖVA med bland annat dig

Sten Björk, Ann-Marie Hansson med flera från "politiken", kom ni inte med några stridsåtgärder. Vi fick till exempel aldrig besked om hur mycket det skulle kosta att köra patienterna runt i Skåne. Och det är bara ett exempel på vad ni inte kunde svara på. Redan då misstänkte vi personal att akutmottagningen så småningom skulle stängas nattetid eftersom kirurgakuten skulle försvinna när lasarettet blev ett närsjukhus.

Hur kan det vara att nu när ni sossar är i opposition har så många åsikter? Är det för att det är lättare att ha åsikter när man inte behöver göra något åt problemen utan bara kan klaga på allianspartierna och själv försöka visa hur duktig man är. Man går till exempel ut med protestlistor när beslut redan är lagda. Sen säger man att man inte visste något om att beslutet redan var klubbat att akuten skulle läggas ner. De folkvalda ska väl ändå vara så pålästa att de vet mer än invånarna på orten! Ni kan ju annars gå upp på lasarettet och prata med personalen de tycks ju veta mer än ni.

Anita Böök före detta undersköterska
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.