Annons
Insändare

Insändare: Styret i Trelleborg lyssnar inte på oss invånare

Moderaterna i Trelleborg säger sig står för både tydlighet och transparens.
Publicerad 22 april 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten tycker inte att kommunledningen står för öppenhet mot invånarna.
Skribenten tycker inte att kommunledningen står för öppenhet mot invånarna.Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Ann Kajson Carlqvist (M) säger att ”jag kan inte riktigt se var politiken, eller kommunen för den delen, inte varit transparent. Trelleborgs kommun har många spännande och fantastiska processer och utvecklingsprojekt på gång”.

För det första har styret i Trelleborg tyvärr inte lyssnat på oss invånare vad gäller olika projekt. Det känns många gånger som man har gått bakom ryggen på oss, framskridit långt och sedan kommit ut med information.

Annons

Se till exempel när det gäller förskolorna. Där fick berörda inget veta (bland annat på Änghög) om att denna skola skulle läggas ned. Efter en tid kom det ut en skrivelse till föräldrarna. Mikael Rubin (M) erkände att han och tjänstemännen brustit och ”glömt” att informera berörda, vilket är mycket förvånansvärt att säga från en som har rollen som kommunalråd. Hur kan man ”glömma bort” dem som verkligen är berörda, föräldrar, barn och personal?

”Det känns många gånger som man har gått bakom ryggen på oss, framskridit långt och sedan kommit ut med information.”
Cecilia Schyllert

Och fulspelet med in/utfart från hamnen, och helt plötsligt döpa om till evakueringsväg för att få sin vilja igenom. Projektet är för närvarande pausat och vi vet inte vad det blir av framöver.

Jag och säker många med mig vill konkret veta vad Ann Kajson Carlqvist menar med ”det vore ju direkt oansvarigt att låta gatans demokrati styra”.

Vad jag och många andra också vill ha konkret svar på är ”vilka många spännande och fantastiska processer och utvecklingsprojekt som är på gång”. Finns det kanske fler projekt som vi invånare inte vet något om? Det har varit så de senaste tre åren från M:s sida, det har tyvärr inte funnits så mycket av ”transparens” överhuvudtaget.

Sedan har det visat sig att vissa partier i kommunen har inte ens fått insyn i vad M tycks sig vilja få igenom. Detta är skandal och så får det absolut inte gå till. Vill man ha folket med sig så skall man också vara mån om sina invånare och inte bara köra över dem för egen vinnings skull.

Nej jag säger bara, lär er följande : Tänk till och tänk rätt och lär er vad ordet ”transparens” innebär och betyder.

Cecilia Schyllert

Annons
Annons
Annons
Annons