Insändare

"Onödiga" trafikskyltar

Insändare • Publicerad 27 oktober 2005

Kommunen har placerat ut en massa parkeringförbud skyltar i bland annat Smygehamn och Beddingestrand. Bland annat finns det skyltar kring ålderdomshemmet som om de efterlevdes skulle kunna underlätta framkomligheten och undanröja en del faromoment i trafiken.

Parkeringsförbuden efterlevs inte framförallt för att det inte finns tillstymmelse till övervakning.

I Beddingestrand/Skateholm har man på ett par vägar infört datumparkering som enligt tilläggstavla gäller endast vardagar, inte lördag/söndag då det under baddagar möjligen skulle finnas ett behov om folk överhuvudtaget fattat innebörden i skyltningen. Men eftersom ingen övervakning finns fungerar detta inte ens när skyltningen gäller.

Gatukontorets parkeringskontor uppger att de inte svarar för övervakningen utanför staden. Polisen uppger att det inte är deras ansvar och för övrigt inte har tid till denna verksamhet. Under dessa premisser är det lämpligt att ta bort alla dessa skyltar som endast har syftet att undergräva folks parkerings- och trafikmoral.

Skylta inte utan övervakning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.