Annons
Insändare

Onödiga skyltar

Insändare • Publicerad 21 mars 2007

Med John Wilthorns resonemang (den 1 mars) gällande parkeringsvakterna borde man ta bort alla förbudsskyltar som finns utanför centrum.

I byarna runt Trelleborg råder ren anarki när det gäller parkering och eftersom polisen har sagt sig ej övervaka parkering och parkeringsvakterna ej får lämna stan, är det ju totalt onödigt att man har skyltar som man bara kan strunta i och som i och för sig är skrattretande.

Annons

Ett exempel: I Beddingeskogen i ett område vid Skateholm, har man datumparkering sommartid som enligt tilläggstavla gäller vardagar trots att det möjligen är på söndagar det finns behov. Gissa om bilisterna bryr sig.

Alla dessa meningslösa förbud gör ju att folk i allt större utsträckning anser sig kunna strunta i alla andra trafikregler också, se exempelvis Beddingeskogens 6 km med 50 km/tim.

Att parkeringsvakterna behövs i centrum är helt klart, hur skulle det se ut annars? Detta borde inte hindra att man gör en och annan utflykt i utkanterna och utanför stan.

Förbud som ej övervakas är meningslösa

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons