Annons
Insändare

Onödig hastighetsändring

Läste häromdagen i Allehanda en artikel som upplyste om att Trelleborg avsåg att införa differentierade hastighetsbestämmelser.
Insändare • Publicerad 5 april 2011

Jag trodde att det var ett tidigt aprilskämt. Man hade visst anlitat någon sorts firma att ta fram ett förslag, vilket också skett, säkert till en rund summa som man kunde ha använt till vettigare saker.

För att hastighetsbegränsningar skall efterlevas måste de av bilisterna uppfattas som att behov finns. Man måste också kunna övervaka och bötfälla de som syndar. Såvitt jag vet finns det tre poliser i Trelleborg som några få dagar i månaden sysslar med denna form av övervakning vilket innebär att det i stort sett är fritt fram.

Skall man nu ändra på hastighetsbegränsningarna för ändrandets egen skull, ändra då till en enhetlig gräns på till exempel 40 km/tim så att man har en fair chans att veta vilken hastighetsbegränsning som gäller där man kör. Man har tillräckligt mycket att hålla reda på i trafiken utan sådana galenskaper.

Nilla Andersson
Trafiksäkerhet sitter inte bara i skyltarna, det behövs något under mössan också
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons