Annons
Insändare

Omsorg serveras inte på papptallrikar

Insändare • Publicerad 10 oktober 2006

Det gamla sossefästet förlorade valet. Varför?

Saknaden av omsorg inom vården, skolorna och äldreomsorgen?

Annons

Trelleborgshems Akka var en mönsteranläggning när vi för tre år sedan flyttade in. Maten var bra och goda smörgåsar serverades kl 12-17. Delikata smörgåstårtor levererades. Olika sällskap intog sina måltider på Akka men maten försämrades och gästerna blev färre.

Plötsligt stängdes köket på grund av mögel och läckage. Bristande underhåll? Husen byggdes på 1960-talet. Hur många gånger har husen besiktigats och reparerats?

Köket har varit stängt itre månader nu, maten körs från Anderslöv och personalen är värd en eloge. Maten serveras mellan kl 12-13 på papptallrikar tillsammans med plastbestick. I dagens Sverige anser man att papptallrikar duger till pensionärer, vilken omsorg!

Efter tre månader vet man fortfarande inte var felet sitter eller vad man ska göra. Här ser man fördelen med kommunala bostadsbolag eller företag. En sopsorteringsanläggning har man däremot lyckats färdigställa.

M Berggren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons