Annons
Insändare

Områdesplanen måste omarbetas

Kommentar till Ulf Bingsgård (den 24 november).
Insändare • Publicerad 10 december 2008

Glädjande att penningar är avsatta för iordningställande av Vattenverksvägen. Men Ulf Bingsgård, detta har förmodligen inte nått ut till dina politiska kompisar.

På fullmäktigemötet måndagen den 17 november 2008, träffade jag Alf Hansson och Eric Samuelsson. Båda dessa herrar har vad jag förstått en topposition inom tekniska nämnden. På min fråga om hur långt åtgärderna avancerat vad gäller Vattenverksvägen i Smygehamn hade dessa herrar ingen kännedom om, ej heller nämndes något om att pengar var avsatta till förbättringar.

Annons

Tekniska nämndens ordförande Eric Samuelsson föreslog att jag kontaktade projektansvarig på tekniska förvaltningen för nämnda väg.

Sagt och gjort jag tog kontakt med personen i fråga, som visade mig den "aktuella" områdesplanen, onsdagen den 19 november 2008. Det som skiljer den "nya" områdesplanen från den gamla på pappret är, läs och häpna. Röda pilar har nu inritats som visar tänkt körriktning. Körriktningen har enligt 1980-års områdesplan redovisats i text, dock ej att Flintvägen skall vara dubbelriktad, så här har vi nyheten som till dags datum tagit 28 år att kläcka.

De högaktuella åtgärderna saknas fortfarande såsom gästparkering, säkrare utfart till riksväg 9, samt ny in-/utfart västerut för scoutstugan. Den föreslagna utfarten från området till riksväg 9 via Kalkbrottsvägen ligger fortfarande kvar, trots påpekanden att sikten här inte är bättre än nuvarande utfart från Vattenverksvägen. Enligt områdesplanen kommer denna utfart betjäna cirka 85 hushåll, en restaurang, ett vattenverk, en gymnastikhall och scoutstuga. Otroligt.

Är det inte på tiden att tänka till lite vad gäller trafiksäkerhet. Jag hävdar än en gång att områdesplanen måste omarbetas så att olycksriskerna minskas till ett minimum. Enligt projektansvarig väntar han fortfarande på direktiv från högre instans för att kunna gå vidare. Jag förutsätter att åtgärder enligt mitt medborgarförslag daterat 2008-01-20, gällande Vattenverksvägen, omgående verkställs i väntan på ert långdragna ställningstagande till områdesplanen. Märk väl att mitt medborgarförslag på intet vis belastar det framtida fullföljandet av områdesplanen.

Det enda jag är ute efter är minskad olycksrisk för gående, cyklande och bilåkande. Jag hoppas verkligen att ni är inne på samma linje.

Angående inbjudan till tekniska nämndens möte den 7 maj 2008, som ni tar upp i er insändare. Inbjudan kom per post ett par dagar innan mötet. Med så knapp varsel hade jag ingen möjlighet att närvara. En veckas framförhållning är ett minimum.

Kjell Bergman Smygehamn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons