Annons
Insändare

Om Trelleborg legat i Frankrike

Tänk om Trelleborg legat i Frankrike. Då hade det hänt saker i vår kommun. För där bryr sig folk när de blir lurade ända inpå skinnet.
Publicerad 10 oktober 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
I Frankrike hade det inte accepterats att man efter ett val hade utökat kommunalråden till sex stycken och inte att det blivit inflation i politiska sekreterare, skriver Roland Gunnarsson.
I Frankrike hade det inte accepterats att man efter ett val hade utökat kommunalråden till sex stycken och inte att det blivit inflation i politiska sekreterare, skriver Roland Gunnarsson.Foto: Mehdi Chebil / TT

Där hade inte accepterats att man efter ett val hade utökat kommunalråden till sex stycken och inte att det blivit inflation i politiska sekreterare. Inte att ordföranden i kommunala bolag ökar sin lön med 100 procent.

Att viceordföranden i bolagen, som faktiskt inte ens har en arbetsuppgift ökar lönen med 500 procent.

Annons

Att politikerkostnaden för Trelleborg ökade med 50 miljoner när vi bytte mandatperiod. 50 miljoner, givetvis cirkasiffror, dock inte uträknat på en servett. Men ändå; 50 miljoner.

Inte heller hade det accepterats att vissa i styret behandlar oliktänkande med förakt och absolut inte besvarar mejl och insändare. Eller om det kommer ett svar, så måste det vara nedlåtande. För att citera Silverstolpe angående protesterna: ”bara en massa tjo och tjim”.

Om vi befunnit oss i Frankrike hade vi varit minst 1 000 personer i Parken inför varje fullmäktigemöte, demonstrationerna hade inte varit så fridfulla och bönderna hade tippat gödsel på Rådhustorget (inget jag förordar).

”Om vi befunnit oss i Frankrike hade vi varit minst 1 000 personer i Parken inför varje fullmäktigemöte, demonstrationerna hade inte varit så fridfulla och bönderna hade tippat gödsel på Rådhustorget (inget jag förordar).”
Roland Gunnarsson

Men här. A nä, här vågar man inte demonstrera. Folk kan ju tro man är någon form av huligan. Och vad ska chefen säga? Eller eventuella kunder?

Dock är det med svenska förhållande mycket stor uppslutning med nära 100 på förra demonstrationen och över 2 000 följare i Facebookgruppen ”upp skattad Trelleborg”. Och en jäkla massa folk som tycker att: ”det är inte klokt”.

Ni som har tid kom gärna till nästa fullmäktigemöte den 16 oktober. Tyvärr redan kl 16, då sammanträdet börjar 17. Allt för att den arbetande delen av folket ej ska kunna komma.

Tyvärr har ännu ingen viceordförande svarat på mina tidigare insändare om vad han utför för arbete, inte ens Silverstolpe.

Och i Frankrike; där hade alla avgått och vi hade åter haft normalt styre.

Roland Gunnarsson

Annons
Annons
Annons
Annons