Annons
Insändare

Oljuden från bussarna!

Äntligen är det fler som reagerar på oljuden från stadsbussarna.
Publicerad 15 augusti 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten störs av ljudet från stadsbussarna.
Skribenten störs av ljudet från stadsbussarna.Foto: Tomas Nyberg

Tack till Störd granne (den 6 augusti)! Jag förstår att ni tycker ni blir störda av den höga ljudnivån som bussarna har och då bor ni ändå i stan nära stationen där bussarna kör mycket. Jag och många fler bor i villakvarter, de kör bara en liten bit från vår trädgård.

Under sommaren när vi sitter ute, får vi avvakta med att prata när bussen kör förbi oavsett om man sitter på tomten eller i uterummet så hörs det lika mycket. Vi har funderat på att mäta bullernivån för den kan inte vara ok.

Annons

Det är inte heller bara när den kör förbi, vi hör den långt innan och långt efter den passerat och ganska nära oss finns en hållplats och då blir det extra ljud när den ska stanna till och starta igen. De gator jag främst skriver om är Tallvägen/Ekevägen, men jag tror säkert att det finns många fler som lider med oss i det tysta.

Jag hoppas att fler ska klaga så att vi kan få ett stopp på detta direkt och inte vänta till de elektriska bussarna kommer! Det är också ett lidande för chaufförerna som vi läst om tidigare och alla passagerare!

Marie Friberg

Annons
Annons
Annons
Annons