Annons
Insändare

Olämpligt bygge oavsett vem som ska bo där

Svar till Åse Gidnert (den 18 augusti).
Insändare • Publicerad 20 augusti 2010

För det första vill jag påpeka att kvarteret heter Knasten och inte Kvasten, vilket jag tycker har betydelse i sammanhanget. Om jag hade ett handikappat barn som skulle flytta till LSS-boende så vet jag inte riktigt om jag velat att han/hon skulle flytta in på boendet Knasten.

Nu över till vad det hela handlar om. Vi som är berörda av själva byggnaden har aldrig sagt att vi inte tycker om handikappade. Det vi protesterar mot är själva huset. Vi berörda har fått hem ritningar av huset och det passar inte in. För det första var det ett krav på oss att ha röda takpannor, det var inte planerat i detta nya hus. Huset är högt och skymmer utsikt från redan befintliga bostäder. Huset ligger enligt planeringen väldigt nära redan befintliga bostäder. Huset planeras byggas på den enda gröna plätten vi har inom området. Vi har många fina gröningar i utkant av området där det vore lämpligare att smälla upp ett stort schabrak med inhägnad. Vi är inte intresserade av denna byggnad oavsett om det är Kungen eller handikappade som ska flytta in. Snälla, alla ni som missuppfattat situationen på Västervång sluta upp med att kalla oss allt från handikappshatare till rasister. Det är inte människorna det rör sig om, det är byggnationen vi är emot. Detta har blivit ren smutskastning, vi har rätt att lämna in synpunkter på bygget och det har vi gjort!

Nilla Andersson
Boende på Västervång
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons