Annons
Insändare

Ohållbart i längden

Insändare • Publicerad 12 mars 2007

Svar till Kjell-Å (den 7 mars).

Jag återvaldes som riksdagsledamot i valet 2006. Nya förutsättningar i Trelleborg resulterade i att jag valdes som oppositionsråd för socialdemokraterna i Trelleborg med tillträdde vid årsskiftet. Förändringarna var inte i förväg planerade och för att kunna fullgöra en del arbetsuppgifter i riksdagen bedömdes i samråd med riksdagsgruppens ledning behov av en kortare överlappningsperiod. Precis som signaturen Kjell-Å beskriver så krävs det hög kapacitet att fullgöra båda uppdragen. Det har varit ett par slitsamma månader och det är naturligtvis inte hållbart i längden. Som planerat lämnade jag den första mars till riksdagen in hemställan om entledigande från uppdraget som riksdagsledamot från och med den nionde april. Efter Valmyndighetens/Länsstyrelsens "procedur" förväntas Bo Bernhardsson, Lund efterträdda mig i riksdagen.

Annons

Jag ser tillbaka på elva mycket givande år i riksdagen. Nu blickar jag framåt som oppositionsråd i Trelleborg och hoppas på en nära dialog med trelleborgarna för att kunna medverka till att forma vår kommuns framtid på bästa sätt.

Catherine Persson (s),

avgående riksdagsledamot,

nytillträtt oppositionsråd

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons