Annons
Insändare

"Ödmjukhet inför medlemmarnas beslut"

Svar till Sosseväljare, kanske för sista gången (den 22 oktober).
Insändare • Publicerad 30 oktober 2014

Jag fick frågor från signaturen med anledning av att jag ställer upp som kandidat till att bli kommunstyrelseordförande, det vill säga kommunalråd. Mina svar på de specifika frågorna är följande:


1. Strax efter det att jag återvänt till min födelsestad Trelleborg blev jag tillfrågad om jag ville engagera mig i det lokala partiarbetet. Detta ledde så småningom till att jag vid en sluten omröstning på ett medlemsmöte valdes till förstanamn på socialdemokraternas valsedel till kommunfullmäktige. Valet genomfördes enligt gällande stadgar och bör därför rimligen inte ha bidragit till någon splittring i organisationen.Annons

2. Jag pekar verkligen inte finger åt några väljare. Jag känner tvärtom stor respekt för hur både väljare och medlemmar röstar. Vi socialdemokrater gick framåt i kommunvalet och jag har till exempel väldigt stor respekt för att nästan 7 000 väljare använde sig av en valsedel där mitt namn stod överst. 
Om jag dragit mig undan innan medlemmarna sagt sitt i frågan om vem som från oss socialdemokrater ska bli kommunstyrelseordförande skulle jag känna det som ett svek mot dem som röstat med nämnda valsedel.3. Om jag skulle bli vald till kommunalråd i Trelleborg skulle jag med både glädje och stolthet ta mig an detta krävande uppdrag. Jag känner stor ödmjukhet inför vad medlemmarna kommer att besluta. Jag instämmer helt i vad Catherine Persson uttalade i en intervju med Trelleborgs Allehanda den 20:e oktober, Ytterst är det förstås medlemmarna som bestämmer.

Nilla Olsson
Torbjörn Karlsson, kandidat till kommunstyrelseordförande
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons