Annons
Insändare

Obegripligt beteende

När sommaren och värmen kommer börjar många hundägare med för mig ett helt obegripligt beteende.
Insändare • Publicerad 29 maj 2012
Foto: Dieter Hawlan

För det första så ska många ut och cykla med sina hundar. De låter hunden springa sidan om cykeln oavsett hur varmt det är, och hunden har inget val den måste springa. Om man själv springer i 25-gradig värme så märker man hur jobbigt det är, varför utsätta hunden för detta?

Det andra beteendet är att låta hunden sitta i en varm bil. Om yttertemperaturen är 20 grader så blir det snabbt cirka 80 grader i en bil som står i solen. Varje år dör det ett antal hundar av värmeslag i bilar. Malmö Djursjukhus tar varje år emot många hundar som suttit i varma bilar, men det är ofta försent. Tänk vilken fruktansvärd plåga hunden utsätts för. Polisen i Malmö har redan fått många telefonsamtal från människor som sett hundar som mått dåligt i varma bilar. Hur tänker man som hundägare? Jag tycker det är helt obegripligt att man kan utsätta sin hund för detta!

Nilla Olsson
Hundägare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons