Annons
Insändare

Obegripligt av Mona Sahlin

Mona Sahlins utspel/beslut att de rödgröna skall skrota det omtyckta RUT-avdraget (om de kommer till makten) gynnar verkligen alliansen. Varför är det så viktigt att göra de RUT-anställda (11 600) arbetslösa ? Det är ett mycket populärt avdrag. Två av tre gillar RUT-avdraget. En rad företag förlorar då sin marknad och sina tillväxtmöjligheter.
Insändare • Publicerad 10 mars 2010

Inom vänstern finns en absurd ideologisk låsning kring den service som RUT-avdraget gäller. Visserligen sitter Mona Sahlin i knät hos Ohly i de rödgrönas gäng men att företrädaren för ett arbetarparti (SAP) har som målsättning att ta bort RUT-avdraget är för de allra flesta (86 procent) helt obegripligt. Men Miljöpartiet vill tydligen behålla det tills vidare då det skapas jobb (vita jobb) med RUT-avdraget. Det är faktiskt 11 600 personer som fått jobb tack vare det här.

Vissa sossar, varav många höjdare, betraktar det som någon sorts pigavdrag men utnyttjar det ändå. Mona Sahlin har tidigare varit mycket för det här ”pigavdraget” som ju många sossar, även sossar i ”toppskiktet” utnyttjar, till exempel Göran Persson plus före detta ministrar som, Leif Pagrotsky, Ylva Johansson, Björn von Sydow. Även Jan Eliasson. Men det är inte bara ”rika” som använder sig av städhjälp, snöskottning med mera. Det är småbarnsfamiljer och äldre människor. Bara en fjärdedel av avdragen beviljades personer som tjänar mindre än 16 700 kr/mån enligt SCB:s siffror. Samtliga sossar på listan i tidningen AB är högavlönade 08:or. De motsvarar den nidbild som partiet själv har målat upp av hur en förhatlig köpare av hushållsnära tjänster ser ut. För de rika spelar RUT/-ROT-avdragen ingen roll. De rödgröna ljuger när de påstår att det handlar om skattesubventioner från skattebetalarna. Det finns inga sådana subventioner här (vilket herr Ohly väl vet). Om de gröna tar bort avdraget så blir resultatet att fler kommer ut i arbetslöshet. Det blir fler svartjobb. Att avskaffa detta av så många omtyckta avdrag är för de röd-gröna att såga av den gren de sitter på.

Kontraproduktivt. Och sedan till fördel alliansen.

Nilla Andersson
S W Reinlert
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons