Annons
Insändare

Oansvarig tvekan

Svar till Per Ingvar Jönsson (den 24 december).
Insändare • Publicerad 31 december 2013

Oansvarig tvekan

Tack för en utmärkt och saklig artikel. Jag håller fullständigt med Dig att i rådande konjunkturläge är tvekan om planerade och nödvändiga infrastruktursatsningar oansvarigt. Det missgynnar sysselsättning, nyföretagande och våra ungdomar. Trelleborg måste ta ordentliga kliv framåt allra helst när det finns en politisk majoritet för en ringväg.

Annons

Av debatten framstår Söderslättspartiet som sovstadspartiet, eller anti Trelleborg. En annan grupp i öst är ”hamngruppen” De bevakar bara sina särintressen. Miljöpartisterna tycks sakna all verklighetsförankring. Tror de att trelleborgarna är beredda att betala för deras idiotförslag?

Faktum kvarstår. Hamnen ligger nu där den är. Det enda realistiska förslaget till en hamnanslutning är självklart en ringväg, som följer järnvägen med anslutning österifrån. Här tror jag att EU är beredda att betala för anslutningen.

Det allra viktigaste i nuläget är att få igång hjulen i Trelleborg. Skånes invånare, växer med nästan nio procent, om året. Sätt fart påbostadsbyggandet! Börja med förtätning av staden! Pågatågsatsningen, samt satsningar på grön miljö, anslutningen till hamnen österifrån och ett logistikcenter på det östra industriområdet är en bra början. Detta möjliggör att järnvägen, som byggdes för Kockums för 9 millioner, kommer till användning. I ett senare skede kan en logistikhögskola samt sjöstaden skapas i Trelleborg.

Utan tillväxt stannar hjulen och Trelleborg förblir en håla med fallande bopriser, stor arbetslöshet, fler företagsnedläggelser och våra unga, som inte ser någon framtid, flyr staden. Trelleborg behöver växa med cirka tio procent om året. Då först skapar vi en framtid för våra invånare.

Jag är helt övertygad om, att med dagens lagstiftning, är det fullt möjligt att förbjuda nuvarande infart till hamnen västerifrån, enbart med motiveringen om människors hälsa och säkerhet.

I dag, hade det varit en omöjlighet att överhuvudtaget få tillstånd att köra, genom centrala Trelleborg med tung trafik och farligt gods.

INTERNAL INTERNAL
Per Brandt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons