Annons
Insändare

Nytt och gammalt i samverkan

Insändare • Publicerad 23 januari 2006

Att bevara gammalt är inte att vara fientlig mot framtiden.

Det finns gammalt som är värt att bevara. Vi ser gärna ett levande centrum med flera uteserveringar och med många butiker, parker, musik och andra för kommunen främjande saker.

Annons

Detta har vi slagits för i många år.

Vi är också ett parti som arbetar hårt för att bevara kultur och fritid. Vi sätter hela kommunens intressen för en näringsidkare. Det bästa är dock om de sammanfaller.

När det gäller Gamla Torg är det viktigt att denna fina miljö bevaras i ett full gott skick.

Jag delar också föreningen Gamla Trelleborgs åsikter. Vi måste lära och se på Ystad. Titta bara vilken fin reklam Ystad fått nu när alla Wallander filmerna visas. De exponerar de fina miljöerna kring bryggeriet i flera minuter i varje film. Det som är rivet är rivet men låt oss slå vakt om det lilla vi har kvar.

Sedan är det ju så att det hänger inte på en uteservering om innerstan skall bli levande.

Västra delen av Algatan och Östergatan är ju inte direkt tilltalande. Här måste ju en uppryckning ske. På Algatans västra del finns ju flera fina butiker och restauranger men de ligger ju isolerade.

Hela miljön i området måste ses över.

Det är helheten som är avgörande.

Mats Svensson, (kd)

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons