Annons
Insändare

Nyordning behövs i Trelleborg

Jag har bott granne med Trelleborgen i ett antal år, sedan den byggdes närmare bestämt. De första tre åren var det en attraktion att bese med alla dess aktiviteter, ute och i tälten, och även att det serverades mat och dryck i tältet som försvann (brann upp).
Insändare • Publicerad 23 april 2013

Konstigt nog så fanns det mycket folk som var involverade i Trelleborgen och vi ska inte tala om alla de 10 000-tals som "hittade" dit varje år. Sen man började bygga "modernt" med kafé och museum har antalet besökare bara minskat, år efter år!

Folket har försvunnit så i dag har man inte "tid" att visa runt då man måste sköta kafé och annat på samma gång! Att man klagar på "misskötsel" ar nog inte så konstigt eftersom man trodde att bara det står klart så sköter det sig själv! Så är det inte!

Annons

Det behövs förmågor som där var förr med intresse för kulturen och inte de förmågor som bara sitter och klubbar på möten. Det finns säkert många både i stan och utombys som gärna hade ställt upp. Om man nu hade nedlåtit sig till att fråga, men icke.

Det behövs en nyordning för kulturen i Trelleborg och för lanseringen (PR) för den medeltida borg vi skyltar med i broschyrerna. Turister och innevånare har kanske lite svårt att vara sina egna guider i detta. Så kritiken är välbefogad men det som är bra kan alltid göras bättre ... Eller?

Martin Falkenby
Medeltida önskan!
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons