Annons
Insändare

Nya rekord på Hedvägen

Då jag alltid varit intresserad av idrott, håller jag, så klart, även koll på resultat, tabeller och rekord. Alla rekord redovisas tyvärr inte i media. Därför tänkte jag komma med några intressanta bidrag.
Insändare • Publicerad 26 januari 2009

Häromdagen, när jag gjorde min återkommande kontroll av trafiktätheten på Hedvägen, noterade jag 280 fordon på 15 minuter (=1 120/timme)! Det gamla rekordet var 279 (hösten 2008).

Klockan 06.16, fredagen den 23 januari 2009 körde en bil sträckan rondellen-Vikingagatan i en hastighet som klart överskred det gamla rekordet på 120 km/tim. En prestation som man klarade genom att på två hjul runda rondellen och sedan ge allt. Han hade bråttom, för han skulle hela vägen ner till Övres parkering. Senast någon försökte pressa rekordet slutade det med en krock strax före Vikingagatan.

Annons

Det tredje rekordet är mer positivt. För första gången på tre år har lasarettsrondellen varit fri från fordon i tre sekunder! (Mätningar sker dagtid mellan klockan 07.00 och 18.00.) Det gamla rekordet löd på 2,30 sekunder.

Hade de som planerar infrastrukturen med mera haft samma insikter i den

nuvarande trafiksituationen på Hedvägen som vi som bor här har, hade de

gapskrattat åt förslaget att koppla Maglarpsrondellen till Hedvägen.

Lars Söderberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons