Annons
Insändare

Nya hamnen hamnade även den mitt för staden

Trelleborgs kommun säger att nya hamnen har flyttas 500 meter öster ut och 500 meter söder ut.
Publicerad 22 februari 2020
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Går man på närheten till staden i nord och sydlig riktning och räknar med bangården så hamnar hamnområdet med samma närhet till staden som tidigare, menar Ivar Ek.
Går man på närheten till staden i nord och sydlig riktning och räknar med bangården så hamnar hamnområdet med samma närhet till staden som tidigare, menar Ivar Ek.Foto: Lars Thulin

Läge 8 som ingår i nya hamnen är mitt för läge 4-5 som motsvarar gamla hamnen och då går gränsen vid Corfits Beck-Fritsg. Detta med en rak sträckning in mot staden Trelleborg. Detta innebär att nya hamnen sträcker sig i väster fram till Corfits Beck-Fritsg som är mitt i staden. Räknar man med rännan ut där fartygen skall gå så sträcker sig hamnen i väster fram till Hansagatan.

Jag inbillade mig att nya hamnen flyttades 500 meter öster ut från stadens centrum. Men med vaga hållpunkter så kan hamnen hamna lite varstans och vilseleda medborgarna. Går man på närheten till staden i nord och sydlig riktning och räknar med bangården så hamnar hamnområdet med samma närhet till staden som tidigare.

Annons

Jag har här diskuterat hamnen inklusive hamnområdet. Diskuterar man färjelägen så bör ramperna räknas med som tjänstgör för ombordlastning av fordon. Räknar man kajplatsen och ingående ramp får man ett avstånd till centralstationen på cirka 350 meter. Har kommunen i Trelleborg på nytt vilselett oss för att vi skal svälja deras förehavande?

I detaljplanen för östra hamninfarten är inte sträckningen på hamnens område medtaget fram till Johan Kocksgatan. Hamngodkännandet förutsatte en västlig infart till hamnen och då måste trafiken på hamnområdet redovisas om en östlig infart skall ske. Eller har man missat att göra en ny detaljplan för hamnen som borde vara med vid östlig hamninfart? Dessutom bör det vara en särskild detaljplan på det hamnområde som blir på Östra industriområdet. Alla dessa detaljplaner skall så klart vara med för att få en helhet.

Ivar Ek

Annons
Annons
Annons
Annons