Annons
Insändare

Ny ringväg förstör lugnet

Jag bor på en av blomstervägarna vid Kyrkoköpinge med en meters tomtgräns till bondens åker.
Insändare • Publicerad 2 oktober 2013

Ett underbart ställe att bo på, vilket alla säger som kommer och hälsar på här: "- Åh vilken vacker vy ni har här"! eller" - Här är ju helt underbart tyst!"

När jag står i min trädgård har jag en charmig bondgård till höger, en härligt grönskande åker framför mig, till vänster Kyrkoköpinge mölla med sina nya vingar (som vi i området som är med i mölleföreningen och många andra hjälpt till att samla in pengar till) och strax bakom, Kyrkoköpinges vitkalkade kyrka. Man kan nog inte ha det bättre...

Annons

Detta kan vi på Forsytiavägen, Kaprifolvägen, Magnoliavägen, Lupinvägen, Pionvägen, Kryddgårdsvägen, Syllvägen, Rallarevägen och Kyrkoköpinge by skriva under på och det har vi gjort med protestlistor till kommunen. Vi har alla detta gemensamt att våra vägar angränsar till denna åker.

För några år sedan skrev vi alla under protestlistor mot den ringväg som skull gå norr om järnvägen ovanför oss. I augusti får vi ett papper i brevlådan på en ritning som visar en väg på "våran" åker, den kommer ligga högst fem meter från våran häck. Vi har aldrig fått visat oss något förslag på en inre ringväg på denna plats under dessa år. All diskussion har varit om vägen norr om järnvägen.

Vi protesterar mot en kortsiktig lösning med att bygga denna väg utanför våra hem.

De som bor vid den nybyggda ringvägen norr om Willys har cirka 100-1500 meter till vägkant och där handlar det om ett hus på var sida som angränsar till den vägen, hos oss blir det högst fem meter från tomtgräns till väg och det är cirka 30 villor som kommer ha en 70 km väg utanför tomten, stor skillnad.

Vad är tanken med denna väg? Vem kommer köra den vägen när den yttre snabbare vägen är klar?

Detta vägförslag är inget alternativ ur många synpunkter inte minst miljömässigt för alla oss.

Nilla Olsson
Här bor jag, var bor du?
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons