Insändare

Ny förskoleplats

Min mamma har ansökt om en ny förskoleplats för mig. Jag ska inte gå kvar på förskolan där jag började när jag var ett år gammal.
Insändare • Publicerad 15 februari 2008

Sedan dess har jag bytt mentor fyra gånger trots att det i läroplanen för förskolan står att "Den pedagogiska verksamheten skall anpassas till alla barn". Tre av mina mentorer har fått ett jobb någon annanstans i kommunen. Det är synd, eftersom de var väl utbildade förskollärare allihopa och det handlar om samma arbetsgivare.

Jag är snart fem år gammal och låtsades häromdagen att jag var sjuk för att bli hämtad av mamma, jag lyckades. Dagen efter stannade vi också hemma eftersom jag inte ville gå på alla hjärtans dag-fest.

På föräldrarådsmötet berättade min mamma att jag inte mår bra och att rektorn viste om att något inte stämde med mig sedan i december. Jag hoppas någon skrev protokoll om det.

Vi har inget förtroende längre. I LPO 98 står att: "Förskolans arbete med barnen skall ske i ett nära och förtroendefullt samarbete med hemmen."

Jag bara hoppas att min nya förskola är villig att följa läroplanen bättre.

Ett barn som har försökt anpassa sig till sin förskola

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.