Annons
Insändare

”Nu vet vi vilka partier som tar ansvar och vill skapa lokala arbetstillfällen”

Jag tycker det är bra att de lokala partierna redan nu visar var de står i några av våra viktiga lokala framtidsfrågor. Här tänker jag närmast på C, MP och Vårt Söderslätt.
Publicerad 29 januari 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Kriminalvården är en arbetsplats som inte är lika känslig för konjunktursvängningar som många andra, menar signaturen LBP.
Kriminalvården är en arbetsplats som inte är lika känslig för konjunktursvängningar som många andra, menar signaturen LBP.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Dessa tre lokala partier har klart och tydligt tagit avstånd till Kriminalvårdens etablering i Trelleborg! Denna anläggning kan bidra med cirka 400 nya arbetstillfällen till vår kommun.

Fängelser är inte arbetsplatser som är känsliga för konjunktursvängningar, så som många andra arbetsplatser är. Med andra ord, en säker anställning. Man får här inte glömma att tillgång till ett fast jobb är oerhört viktigt i dessa tider då bensin/diesel- och elpriser har ökat dramatiskt på kort tid.

”Fängelser är inte arbetsplatser som är känsliga för konjunktursvängningar, så som många andra arbetsplatser är. Med andra ord, en säker anställning.”
LBP, engagerad medborgare
Annons

En anställning lokalt innebär även att man slipper pendla 20-40 kilometer till andra orter, vilket är bra för miljön och dessutom ger mer tid över till familjen.

Om vi då skall prata klarspråk inför valet den 11 september, så innebär en röst på något av dessa tre partier C, MP eller Vårt Söderslätt att man nekar oss en ny arbetsplats för cirka 400 av Trelleborgs invånare! Som tur är finns det andra partier i Trelleborg som tar ansvar för arbetstillfällen för oss trelleborgare, jag tänker då på M, SD, KD, S, och L.

LBP, engagerad medborgare

Annons
Annons
Annons
Annons