GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Nu måste jag reagera!

Nej, nu måste jag reagera när jag nu hör tidigare politiker uttala sig om dessa arvoden.
Publicerad 16 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det säger väl allt, det är den egna pengabörsen och inte den politik som medborgarna röstade på i höstas som här kom fram, skriver signaturen BGM.
Det säger väl allt, det är den egna pengabörsen och inte den politik som medborgarna röstade på i höstas som här kom fram, skriver signaturen BGM.Foto: Henrik Montgomery/TT

Lennart Höckert (S) föreslår helt öppet en sänkning av de arvoden som klubbades den 19 december men ingen sänkning av hans och hans partikamraters höjda arvoden. Det säger väl allt, det är den egna pengabörsen och inte den politik som medborgarna röstade på i höstas som här kom fram.

Jag vill se den arbetstagare eller pensionär som inhöstar en 26-procentig höjning av lön eller pension. Nej, det blir nog så att styret har satt sig i ett läge som de nog har en svettig period att ta sig ur.

”Jag vill se den arbetstagare eller pensionär som inhöstar en 26-procentig höjning av lön eller pension.”
BGM

Sedan kan man fråga sig varför man helt plötsligt behöver fyra kommunalråd för att styra Trelleborg när man förut hade ett – är det kanske pengabörsen som styr igen?

Nej styret, gör något radikalt – ta tillbaka de gamla arvodena, kanske med en ”mänsklig” höjning. Ni ska inte glömma att det kommer fler val och att medborgarna i Trelleborg inte glömmer.

BGM