Annons
Insändare

Nu höjer vi arvoden – igen!

Så är det dags igen, styret vill höja arvoden och denna gång gäller det posterna i de kommunala bolagen. Man tar in på gungorna (bolagen) vad man förlorade på karusellerna (de politiska arvodena).
Publicerad 13 mars 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Arvodeshöjningar och nya hittepåjobb med oklar arbetsbeskrivning. Allt detta kostar oss skattebetalare nu, och det kommer att kosta oss i framtiden i form av avgångsvederlag och pensioner, skriver Pia Dahlbom Rebelo.
Arvodeshöjningar och nya hittepåjobb med oklar arbetsbeskrivning. Allt detta kostar oss skattebetalare nu, och det kommer att kosta oss i framtiden i form av avgångsvederlag och pensioner, skriver Pia Dahlbom Rebelo.Foto: Mårten Svemark

Ordförande i bolagen föreslås få dubblad ersättning det vill säga 100 procents höjning. Vice ordförande föreslås få tredubblad ersättning det vill säga 300 procent. För någon vecka sedan fick de politiska sekreterarna 11procent.

Som jämförelse ökade riksdagsmannaarvodet med 2 procent vilket får ses som en föredömligt återhållsam nivå med tanke på läget i omvärlden. Vad får vi vanliga medborgare? Närmre riksdagen än Trelleborg gissningsvis.

Annons

Att styret saknar alla spärrar vad gäller kostnadsökningar för dem själva har vi förstått. Nu hoppas vi på att oppositionen samlar ihop sig och går emot. Men hur är det med Socialdemokraterna, ena dagen vill de i en debattartikel avsätta styret, varpå Sven Lindkvist några dagar senare försvarar de löjligt höga förslagen på bolagsarvoden. Vilken fot står man på? Och finns det verkligen inte någon i de styrande partierna som kan tänka själv? Sitter alla och kliar varandra på ryggen och utdelar ekonomiska fördelar sinsemellan? Finns det ingen som har en tanke på nästa valrörelse?

Arvodeshöjningar och nya hittepåjobb med oklar arbetsbeskrivning. Allt detta kostar oss skattebetalare nu, och det kommer att kosta oss i framtiden i form av avgångsvederlag och pensioner. Dessa medel kunde använts i verksamheten i stället.

”Sitter alla och kliar varandra på ryggen och utdelar ekonomiska fördelar sinsemellan? Finns det ingen som har en tanke på nästa valrörelse?”
Pia Dahlbom Rebelo

Och hur var det nu igen? ”Framför allt ska vi använda skattepengarna till att förbättra välfärden och säkra statens (kommunens, min anmärkning) mest grundläggande uppgifter. Då kan fler få vård i tid, barnen lära sig mer i skolan och människor känna sig trygga.” Citat från Moderaternas hemsida, tro det eller ej.

Tack TA för bra rapportering i denna bedrövliga affär.

Pia Dahlbom Rebelo

Annons
Annons
Annons
Annons