Annons
Insändare

Nu får det vara nog!

Vi trelleborgare har blivit motarbetade av både Länsstyrelsen, trafikverket och Region Skåne under en längre tid.
Insändare • Publicerad 11 april 2014

1. När motorvägens första etapp var färdig för många år sedan slutade man i Vellinge?

2. Vi har inte pågatåg?

Annons

3. En ambulans togs bort. Det kan innebära minst 30 minuters väntetid på en ambulans från Malmö!

4. Akutmottagningen på Trelleborgs lasarett ska inte längre vara bemannad nattetid utan stänger 22.00. Intensivvårdsnära IME-platserna förvandlas till vanliga vårdplatser. Detta innebär att vi först måste vänta på "vår" ambulans som kan befinna sig i Malmö. I värsta fall en körning tur och retur Malmö på cirka 50 minuter!

5. Ringvägen, som ska förbättra miljön för oss trelleborgare får inte byggas. Det visar med önskvärd tydlighet att både Länsstyrelsen och trafikverket inte har den minsta förståelse för trelleborgarnas hälsa. Denna ringväg kommer givetvis att "lätta på trycket" so i dag ligger på Hedvägen. Denna ringväg gör att miljön blir bättre för de flesta (man kan inte tillfredsställa alla i ett så stort projekt).

Myndigheterna säger i sitt yttrande att ringvägen runt Trelleborg inte behövs. Varför byggde man då en andra ringväg runt Malmö? Givetvis för att få trafiken längre bort från bostäderna. Det är på tiden att våra politiker "sätter ner foten" mot myndigheterna och visar oss trelleborgare vem de jobbar för. När det gäller vår kommande sjöstad – åk in till Västra hamnen i Malmö och se med egna ögon hur fin vår sjöstad kan bli om ett antal åt. Malmö har tagit ytterligare ett steg i rätt riktning och fått bort all trafik från centrum i och med flytten av färjeläget till Norra hamnen. Här har i stället friställts stora ytor för bostäder. Det är givetvis så vi ska göra.

Så ur miljöhänsyn för de flesta invånarna ska givetvis ringvägen byggas norr om Trelleborg med nedfart via de östra delarna av Trelleborg och så mycket hänsyn som möjligt tas till den bebyggelse som finns.

Nilla Olsson
Skattebetalare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons