Annons
Insändare

Nu får det vara nog

Vi är inne i ett skede när ekonomin för privatpersoner och företag sviktar. En stor del av orsaken är den höga elkostnaden. Då undrar man vad detta beror på.
Publicerad 30 januari 2023
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Skribenten funderar kring orsakerna till de höga elkostnaderna.
Skribenten funderar kring orsakerna till de höga elkostnaderna.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nu ställer vi krav på att få reda på i vems ficka dessa gigantiska miljarder hamnar. Kravet är på dem som skickar ut avierna till oss då dessa är sista ledet som handhar fakturan. En redovisning i detalj var pengarna uppkommer. En sak är priset på den energi som uppkommer vid högre bränslekostnad eller importkostnad. Men här uppfattar man att det är aktörer som passar på att sko sig utan att tänka på Sveriges välbefinnande.

Det kan väl inte vara så att det är staten som är den mest pengasugna och utnyttjar världsläget? Då sätter man svenska folket i skiten. Hur stor del av krisen orsakas av Svenska Kraftnät som är statsägt? Hur stor del är skattebelastningen totalt på priset? Är det nu så att staten sätter oss i skiten bara för att vi skall spara på elen så att de kan tjäna på att sälja el till utlandet?

”Hur stor del av krisen orsakas av Svenska Kraftnät som är statsägt?”
Ivar Ek
Annons

Många spekulationer kan man göra och därför fordras en riktig redovisning var kostnaderna uppkommer. Vi som bor i villor med rörligt elpris undrar om vi får betala för dem med låst pris, då elleverantören skall ha in en viss summa? Det har skrivits om att hälften av abonnenterna, har låst till ett fast pris. Denna skillnad bör inte vi stå för utan den bör leverantören ta som en förlust. Mycket verkar vara si och så och uppfattas att man utnyttjar situationen.

Först ta ut för hög elkostnad och sedan dela ut pengar till svenska folket vilket de ej klarar av! Rätt avgift från början bör det vara.

Ivar Ek

Annons
Annons
Annons
Annons