Annons
Insändare

"Nu blir man heligt förbannad"

Lobbyisterna inom EU i Bryssel representerar intressen med stark kassa och representerar inte EU:s länder eller invånare.
Insändare • Publicerad 5 december 2012

Lobbyisterna skall påverka beslutsfattarna i Bryssel. Senaste uppmärksammade tokigheterna är angiven bensinförbrukning på nya bilar. De lurar konsumenten och tydligen även Sveriges regering som inte satt sig in i frågan hur bensinförbrukningstesten tillgår. Det är ju tydligt att EU låtigt sig styras av biltillverkarnas lobbyister. Där testmetodernas bensinförbrukning slår på 25 procent i förhållande till när bilen körs med normalt körsätt. Det är skrämmande att konsumenterna får luras på detta sätt. Detta ser jag som bedrägeri men när EU godkänt det där beslutfattarna är politiker försvinner bedrägeristämpeln. Man kan väl bara skylla på svaga politiker. När man diskuterade rakheten på gurkor och storleken på jordgubbarna då tyckte man det var roligt beroende på hur dumt det var. Men när man nu som i fallet köper en bil som i verkligheten drar 25 procent mer. Ja då blir man heligt förbannad. När man dessutom lägger på miljöavgifter på äldre bilar för att de drar mer bensin, och då är måttet rågat. Politikerna får lära sig vid beslutfattande att de representerar väljarna och ska noga väga sina beslut mot de multinationella företagens lobbyistförslag.

Nilla Olsson
Ivar Ek
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons