Annons
Insändare

Nu blir jag riktigt tosig!

Vad är det inte våra politiker förstår? Idag (lör) läste jag artikeln om Axel Bengtssons namninsamling. Där säger politikerna att vi inte är tillräckligt kompetenta att sätta oss in i frågan. Men frågan är vem som egentligen är mest kompetenta.
Publicerad 25 juli 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Tomas Nyberg

För helt ärligt herr Rubin, och alla andra politiker, vad kommer vi vinna på en östlig ringled? Svaret är simpelt, inte ett skit!

Är det verkligen rätt att dra in på skolans resurser, stänga studietorgen (som faktiskt används!!!) och stänga ner vissa program på gymnasiet? Min dator gick sönder i skolan, och jag fick inte en ny på flera månader, "för vi skulle spara in pengar i kommunen på grund av ringleden". Jag kunde inte medverka på undervisningen på grund av detta. Och det är ju inte bara inom skolan vi ska spara pengar, så hur ser det ut på övriga ställen?. Jag tror dessutom inte jag behöver nämna allt negativt infarten får för miljön.

Annons

Ni påstår att det är för sent att ha en folkomröstning, för NI (kommunfullmäktige) redan röstat igenom och tagit beslutet. Men ni tänkte inte till överhuvudtaget. Ni lyssnar ju inte på vad folket faktiskt vill. Ni må vara folkvalda, men det är för att ni ska representera folkets vilja och inte bara er egen vilja. Och jag kan med 100% säkerhet säga, att majoriteten av folket i kommunen vill inte ha en ringled i öster.

Ska jag vara helt ärlig vet jag inte vilket beslut som var mest korkat. När japanerna bestämde sig för att bomba Pearl Harbor eller när Trelleborgs kommunfullmäktige bestämde sig för att vi skulle ha en ringled i öster. Ni påstår att vi inte är tillräckligt kompetenta att sätta oss in i frågan, men vi är iallafall tillräckligt intelligenta för att förstå att trafikverket har tillräckligt med kompetens. Men ni verkar inte vara fullt så intelligenta och vägrar därför lyssna på dem. Dem som faktiskt jobbar dagligen med såna här frågor. Dem som har mest kompetens i hela Sverige när det gäller sånt här.

Herr Rubin. Ditt parti gick in i valet förra året och sa att ni var öppna för diskussioner när det gällde ringleden. Visa nu att det stämmer, och inte bara är lögn. Ta nu tag i det och ha en diskussion med folket! För om inte du herr Rubin, och det gäller alla andra politiker i kommunfullmäktige, är tillräckligt intelligenta nog att inse att ni måste lyssna på folkets vilja, då är det dags för er att avgå.

Stäng ner projektet och erkänn att NI klantade till er!

Lyssna på folket eller avgå!

Kompetent och intelligent kommunbo

Annons
Annons
Annons
Annons