Annons
Insändare

Nu är det upp till bevis för Vellinge kommun

Insändare • Publicerad 9 november 2006

Vid infarten till Vellinge kommun står skylten "Här är friheten större". Sällan har kommunledningen haft större chans att bevisa dess riktighet, än i följande fall.

Undertecknad har av Vellinges kulturentrepenör, Leif Carlsson engagerats för att, den 23 november på Sundsgymnasiet, berätta om den första svenska kulturguiden om Paris: "Drömmen om Paris" – i spåren på svenska snilleni städernas stad" som jag utgav i våras. Jag skall därvid berätta om de nya fynd jag gjort och som avslöjar att samtliga de landets främsta snillen om vilka jag skall berätta; Carl Hill, August Strindberg, Axel Munthe samt Hjalmar Gullberg alla hade betydande förankringar i Skåne. Till och med Söderslätt där Munthe härstammar från.

Annons

Därför var det tänkt en Fransk– Skånsk afton med franska ostar (tilltänkt ostleverantör bosatt i kommunen), kex samt ett glas vin. Men se det går inte. Med en besserwisserkommentar visar Vellinges socialchef att han inte delar uppfattningen om att friheten är större i Vellinge. Vin till mat som inte är varm går inte för sig. Glädjedödande förklarar han att de borde entrepenören känna till vilket jag kan intyga att han gjorde, men han hade liksom jag tagit "frihetsproklamationen" på allvar. De senaste 60 åren har jag korsat Europa ett otal gånger varav de flesta gått genom Frankrike. Aldrig har jag därvid, på förfrågan, nekats ett glas vin.

Om vi nu skall vara del i en Europeiska gemenskap är det då inte fullt ut? Eller skall vi likt han som gick på Frälsningsarméns hotell för dess goda sillbord, behöva gå hemifrån med av adekvat dryck (i det fallet brännvin), utspända kinder till osttallriken? För att parafrasera: "Franska ostar kräva dessa drycker (vin)". Kommunledningen har nu två veckor på sig att visa att ovan nämnda slogan inte bara är en tom fras! Jag skulle tro att de inte vill stå där med skammen.

Lennart Moberg, Skanör

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons