Annons
Insändare

Nonchalant mot närvarande publik

Så har det varit ett Medborgarmöte igen om bland annat Anderslöv, framtiden, problemen, etc,etc.


Insändare • Publicerad 21 augusti 2012
Foto: Hanna Folkemark-Ellborg
På torsdagskvällen besökte kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och kommundirektör Jonas Rosenkvist medborgarmötet i Anderslöv.
På torsdagskvällen besökte kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) och kommundirektör Jonas Rosenkvist medborgarmötet i Anderslöv.Foto: Hanna Folkemark-Ellborg

Summa summarum, detta möte kunde jag lika bra hoppat över, gav mig inget.


Låt mig sammanfatta. 
I salen satt ca 80 personer, folk även från andra område som ingår i Trelleborgs Byaråd.

Från Anderslöv hade det kommit skulle tippa på cirka 55 personer.
 Här dök mitt första bekymmer upp, var fanns alla andra boende i Anderslöv.
 Jag trodde i mitt enfald att information om denna inbjudan har gått korrekt till.
 På min fråga förklarade man att man gått ut med inbjudan på olika platser butiker, skolor, etc för att nå ut till alla med denna inbjudan. Tydligen ett stort fiasko.Annons

Hemma i många hus sitter säkert alla som gärna ville göra sin röst hörd, ställa sina frågor men tyvärr var endast närmast sörjande på plats. 
Var fanns de yngre, var fanns framtiden, det är för dem vi planerar och bygger, dessa nådde man inte ut till.

 Här borde man ta till sig både byarådet och Trelleborgs kommuns inbjudna Jonas kommundirektör samt Ulf Bingsgård kommunalråd att man borde nog kunna ställa upp med portopengar så att man når ut till alla boende som då skulle kunna fylla Gästis 20 gånger om. Mycket dåligt ordnat.Jag trodde i mitt enfald att båda parter vill veta, hur gör vi nu, hur går vi vidare, hur kan vi lyssna av folket som besitter både det ena och det andra.
 
 Nå vad fick vi höra, vad händer i Anderslöv? Ulf fick chansen men tyvärr, här kom inget positiv ut av denna fråga.

 Vad gör vi för ungdomarna, båda inbjudna herrar såg alldeles frånvarande ut, inga förslag, inget erbjudande om att sponsra något nytt.

Stundtals kändes det som om man bryr sig nog inte tillräckligt, orsakerna kan vara många, problem att nå ut till folket, problem att redovisa på plats, vad har man gjort de senaste fem (5) åren, vad har man för planer för de närmaste fem (5) åren? 
Ulf B svarade på ovan, allt står på hemsidan.
 Dock har inte Ulf B tänkt till innan detta uttalande släpptes loss, alla har inte datorer bästa Ulf B.

 Du kunde gott varit bättre förberedd på denna fråga,denna fråga var berättigad, det visar bara på hur hungriga vi är på era tankar, vad planerar ni nu för? 

Nej Trelleborgs Byaråd, en skärpning till nästa inbjudan, vill ni ha hjälp med hur, tveka inte. 

Samma gäller Trelleborgs Kommun med dessa inbjudna herrar, med upplägg och diskussioner av detta slag, tid att fräscha upp ert framträdande, själv anser jag det nonchalant mot närvarande publik, Vi kräver mer av Er.

Ps: Nu förstår jag nästan varför det är så lite folk som åhörare på kommunfullmäktiges möte. Långbänk åter långbänk.

Nilla Olsson
Sten Grönberg


Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons