Annons
Insändare

Nonchalant men troligen inte unikt

Reaktion på artikel (den 7 oktober).
Insändare • Publicerad 16 oktober 2014
Signaturen Vilda Västern funderar kring turerna kring Arnold Towers och samhällsbyggnadsnämndens sätt att hantera ärendet.
Signaturen Vilda Västern funderar kring turerna kring Arnold Towers och samhällsbyggnadsnämndens sätt att hantera ärendet.Foto: 

Det är häpnadsväckande hur Arnold Towers med ordförande Otto von Arnold (Trelleborgs politiker) nonchalerar närboende, men troligen inte unikt.

Det är inte konstigt att boende försöker stoppa all typ av nya verksamheter i förebyggande syfte med ständiga överklagande. Eftersom det finns ett beslut är det nästan omöjligt att komma åt oegentligheter.

Annons

Det krävs mycket arbete från de som blir drabbade av oseriösa verksamhetsutövare och det är inte många som orkar hela vägen.

Det är nog många i området som mår dåligt av skuggor och buller, men de flesta skulle antagligen må ännu sämre av att inleda en process mot verksamhetsutövarna och därför håller man tyst.

Nu tvingas Arnold Tower att redovisa skuggpåverkan för en fastighet. Men vad händer med fastigheterna där boende lider i det tysta och inte vill ”bråka”? Kommer samhällsbyggnadsnämnden att svika dessa?

Inför ansökan har samhällsbyggnadsnämnden fått tillgång till redovisning av buller och skuggor som visar vilka fastigheter som blir drabbade. Ni vet ju redan vilka fastigheter som är drabbade och reglerna gäller ju samtliga fastigheter oavsett om boende klagar eller inte.

För att trelleborgarna skall få förtroende för sin samhällsbyggnadsnämnd måste nämnden på eget initiativ arbeta för att verksamhetsutövarna måste följa reglerna utan att boende behöver klaga. Den dagen vi har fått förtroende för samhällsbyggnadsnämnden kommer ni att slippa en massa ständiga klagomål och överklagande eftersom vi då vet att ni arbetar för att utövarna måste följa reglerna och mer kan man inte göra.

En fråga till Patrik Holmberg (c) samhällsbyggnadsnämnden: Tänker ni kräva redogörelse från Arnold Tower hur man följer gällande regler för samtliga fastigheter i området, oavsett om boende har klagat eller inte?

Nilla Olsson
VILDA VÄSTERN
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons