Annons
Insändare

Ni som byggde landet…

Fler jobbskatteavdrag? Reinfeldt strör vallöften omkring sig, trots han behövde låna 20 miljarder förra året. Nu får han ta nya lån.
Insändare • Publicerad 13 september 2013

Det kommer bli tufft för pensionärerna. Det är redan aviserat sänkningar av pensionen 2014 med 2,7 procent. Ytterligare sänkningar 2015 och 2016 gör det omöjligt för landets pensionärer. De betalar redan 5 procent mer i skatt än de som jobbar. Reinfeldt vill köpa era röster för en ynklig 100-lapp samtidigt som pensionen minskar med 200 kr i månaden. Era kollegor som jobbar får 300 kronor mer i plånboken.

Jobbskatteavdrag är den största lögnen, - men svenska folket har gått på den 4 gånger. Hoppas femte gången att folk vaknar. Detta gör att den reala löneökningen blir mindre och i slutändan blir också pensionerna lägre. Inte heller har jobben ökat. De fattiga har blivit fler och de rika rikare. Klyftorna i samhället har ökat.

Annons

Vad tror ni kommer att hända när staten gång på gång lånar till konsumtion? Jo när staten inga pengar har, då måste kommuner och landsting höja skatterna om vi vill ha kvar vård, skola och omsorg.

Tänk på detta, mina vänner, när ni går till valurnorna nästa år. Arbetslösheten är i dag större än när regeringen Reinfeldt tillträdde för snart sju år sedan. Bostadsbristen är svår i hela landet. Vård, skola och omsorg går på kryckor. Säg nej till denna omvända Robin Hood politik, där de sämst ställda skall subventionera de välbeställdas fastigheter, städning och deras barns läxläsning. Efter skattesänkningar och aktieutdelningar finns inget kvar till välfärd.

Det gör mig rasande, att se en statsminister, som hellre ser landet raseras än att lägga pengarna på det som behövs.

Det land vi kallade Sverige finns inte längre kvar.

Nilla Olsson
Per Brandt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons