Annons
Insändare

Ni måste inse att det är dags att prioritera om

Venzel Rosqvist (M) (den 12 september) du har missförstått vårt rop på hjälp i äldrevården.
Publicerad 17 september 2019
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det finns en anledning till att så många ansluter sig till upproret, menar signaturen Frustrerad.
Det finns en anledning till att så många ansluter sig till upproret, menar signaturen Frustrerad.Foto: Pontus Lundahl/TT

Du säger ”varje enhet får i praktiken två nya tjänster”. Det som har hänt är att ni förlängt arbetstiden för oss utan att det kostar kommunen en krona! Det är bra att de som vill har fått gå upp i tjänst och att man kan utnyttja den resursen när den är tillgänglig. Men det vi skriker efter är att vi är för få personal på avdelningen för att få en bra arbetsmiljö och ett drägligt schema för då kan vi vårda de boende på ett sätt som de förtjänar och samtidigt göra vårdyrket attraktivt igen.

Som det är nu är det svårt att få in nya i vårdyrket, det är för tufft att till exempel på demensavdelning vara två personal med nio-tio boende som är mycket psykiskt och fysiskt sjuka. Det är omöjligt att ge den vård och omsorg de behöver. Vi har haft många utbildade som kommer och provar men de säger att de inte klarar stressen, de mår inte bra och söker sig vidare.

Annons

Ni måste inse att det är dags att prioritera om, lyssna på personalen det finns en anledning till att så många ansluter sig till upproret.

Frustrerad uska

Annons
Annons
Annons
Annons