Insändare

Ni är värda det

Insändare • Publicerad 28 april 2008

Ni är värda detLöner Lärare i förskolan (den 25 april) undrar varför de inte ska ha högre lön. Är det någon som sagt att ni inte ska ha högre lön? Jag tycker tveklöst att ni är värda det!

Att sjuksköterskor kämpar för att bli värderade för sin kunskap och sitt ansvar innebär ju inte att andra yrkesgrupper inte behöver bli uppvärderade.

Men vi kan bara ta vår avtalsstrid. Denna konflikten handlar inte om att andra yrkesgrupper inte ska ha och inte är värda, inte om minus till dig och plus till mig. Den handlar om att sjuksköterskorna behöver få en uppvärdering. Jag har all respekt och uppskattning för ditt jobb.

Fler behöver löneförhöjning

ººJag håller med Lärare i förskolan (den 25 april), det finns flera grupper med tunga och ansvarsfulla arbeten och lika långa eller längre utbildningar som sjuksköterskor, grupper som inte alls har bättre löneförmåner. Varför skulle just ni sköterskor få mer än andra?

Hårt ansträngda lärare, tyngda av besparingar, fler arbetsuppgifter, ökande sociala problem bland eleverna och alltför stora klasser är bara ett exempel. Hårt pressade socialsekreterare ett annat. Bibliotekarier är en annan grupp med längre utbildning och betydligt lägre löner än ni.

Gamla människor som redan väntat alltför länge på operation får nu sitt lidande förlängt på grund av ert agerande.

Ett antal canceroperationer har fått ställas in tillföljd av er strejk! Kanske förkortas deras liv av ert agerande!

Ni borde skämmas!

Var går gränsen?KöpingeskolanJag läste i tidningen att man håller på att sälja Köpingeskolan och idrottshallen och sedan skall man skriva kontrakt och hyra idrottshallen i tio år. Jag ser detta som ett slöseri med våra skattemedel.

Man säljer väl inte en idrottshall som man är i behov av. Jag har även förstått att alla idrottshallarna i Trelleborg är uppbokade på kvällstid för olika aktiviteter. Jag undrar var gränsen går för slöseri med våra skattepengar?

Sjuksköterska och mamma till två barn i förskolan ToreMarie
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.