Annons
Insändare

Nej till Natoaggression mot Syrien

När USA talar om kemiska vapen, vet man att det är något lurt på gång.
Insändare • Publicerad 5 september 2013

Säg Irak och alla vet att USA ljög om massförstörelsevapnen. Det fanns inga helt enkelt. Utan att vara synsk eller annat kan man med rätt vara mycket misstänksam mot det krigiska landet i väster, USA. Vilket ensamt står för 43 procent av världens samlade militärutgifter. USA:s meritlista kan göras lång men vi vill i alla fall inte ha det landet som världspolis. Vilken avlyssnar inte bara politiker och medborgare i Sverige utan också i själva FN- högkvarteret.

När ett sådant land kritiserar Syriska regimen för brist på demokrati och mänskliga rättigheter, så räcker inte uttrycket kasta ej sten i glashus. Utan snarare anfall är bästa försvar, det vill säga USA har så mycket att dölja att de måste anklaga andra för att undkomma kritik. Och sedan dessa bevis angående saringasattacken, som enligt USA och mot bättre vetande skulle ha utförts av regimen. Dessa bevis de påstår sig ha, kommer aldrig att offentliggöras enligt dem själva.

Annons

Syrien har länge stått på USA:s lista över länder som skall tvingas till underkastelse. Det handlar inte om demokrati och medmänsklighet, för då hade ju USA inte kunnat ha samarbete med kungadiktaturen Saudiarabien. Kriget handlar om makten och kontrollen över Mellanöstern.

Man kan tycka vad man vill om regeringen i Syrien. Men inte tror jag i alla fall att småbarnsfamiljen i Damaskus får det bättre om USA bombar landet. Precis som folket i Irak, Afghanistan och Libyen som inte har fått det bättre nu. Nej av dessa krig skapas det bara död och flyktingar, människor i miljoner som tvingas från hus och hem.

För inte kommer det att bli demokrati i landet när Al-quaidaledda oppositionsgrupper uppbackade av länder som Israel och Turkiet tar makten i Syrien.

Anmärkningsvärt är också att USA bereder mark i Syrien för terrorstämplade, sekteristiska grupper med politisk islam på agendan, såsom Al-quaida. Samtidigt säger de sig bekämpa terrorism och kvinnoförtryck och gud vet allt där dessa grupper spelar i högsta divisionen, och motsätter sig det sekulära systemet med hot om våld och död. I våra termer kallas det dubbelmoral.

Tyvärr har krigspresidenten Obama planerat att besöka Sverige i veckan. Men inte nog med det. Sveriges regering har under lång tid smyganpassat Sverige till Nato. Mot alla opinionsundersökningar som tydligt förklarar svenska folket som negativa till Nato. Nu har de till och med fräckheten att arrangera en Nato-övning i Östersjön med fjorton deltagande länder, nästa vecka.

Alla fredsvänner måste protestera mot detta, Sverige borde och ska vara ett neutralt land! Vi vill inte att vi skall vara en dela av Nato:s krigsapparat. Det skapar inga vänner runt om i världen bara fiender. Därför säger vi :

Krigsförbrytaren Obama är inte välkommen!

Nej till aggression mot Syrien!

Nilla Olsson
Krister RehnKommunistiska partiet Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons