Annons
Insändare

Nedvärderande och respektlöst

Angående kommunens nya kundtjänst.
Insändare • Publicerad 28 januari 2014

Ansökan om blankett för försörjningsstöd göres vid den nya kundtjänsten. Snälla ni nu har det väl ändå gått lite för långt gällande den personliga intrigriteten.

Detta upplägg , detta försök för en bättre service och tillgänglighet för boende i Trelleborgs kommun är något av det mest kränkande och respektlösa som jag trodde man hade förpassat långt ner i källarvarvet. Detta är maktmissbruk, ett påhopp på dem som behöver denna hjälp detta stöd, och att sedan bara försvara sig med diverse svar utan att visa på fakta, detta kan bara komma från styrande i Trelleborgs kommun som aldrig behövt göra en ansökan om olika slag av ekonomiskt stöd.

Annons

Frågan om sekretess är utredd i samband med att man fattade beslutet om att inrätta den nya kundtjänsten. Cecilia Lejon känner sig inte heller orolig för att sekretessen ska brytas. (Sekretess är beteckningen på att någons information inte ska lämnas ut och därför inte får blir allmänt tillgänglig vid en typ kundtjänst där flera besökare befinner sig samtidigt.) Den frågan är utredd, menar hon.

Skrattretande att Trelleborgs kommun skulle vara bättre än alla andra vad gäller sekretess, att bryta detta skapar kaos för den drabbade, vad har ni då för stöd att erbjuda? Bästa ansvariga, skärp er detta är 2000-talets Sverige, nog för att vi talar om öppenhet men i det här har ni gått väldigt för långt.

Förstår inte riktigt hur ni tänker, dessa utsatta människor kommer ju att drabbas ännu hårdare, drar sig kanske för att besöka er för den skam dessa känner, själv skulle jag känna mig väldigt skamsen att behöva ställa mig på tur för att sedan tala om mitt ärende, detta är nervärderande och respektlöst mot våra medmänniskor.

Nilla Olsson
Sten Grönberg, Anderslöv
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons