Annons
Insändare

Nedskräpningen äter upp miljövinsten

Insändare • Publicerad 24 november 2006
Nedskräpningen vid våra återvinningsstationer kostar konsumenterna nära 60 miljoner per år, skriver insändarskribenten. Arkivbild:Tommy Svensson
Nedskräpningen vid våra återvinningsstationer kostar konsumenterna nära 60 miljoner per år, skriver insändarskribenten. Arkivbild:Tommy SvenssonFoto: 

Svar till insändaren Sverige är fantastiskt (den 11 november).

Jo, Sverige är fantastiskt bra på återvinning av förpackningar och tidningar. Vi är bland de mest effektiva ur miljö- och kostnadssynpunkt i Europa. Men vi skulle bli ännu bättre om de som skräpar ner vid återvinningsstationerna lärde sig att de enbart är till för förpackningar och tidningar. Nedskräpningen kostar landets konsumenter nära 60 miljoner per år, och därför tror jag de flesta håller med om att vi måste ha lite koll på nedskräparna även om det "bara" gäller en slängd kattlåda. Den och andra grovsopor ska till respektive kommuns system för avfallshantering och inte till våra stationer.

Annons

Städtransporter, och den energislukande separeringsprocess som krävs om vi får annat än återvinningsbara tidningar och förpackningar i behållarna, äter upp mycket av miljövinsten med återvinning. Det vill vi undvika, och det tror jag också att alla som källsorterar för att värna miljön håller med om.

Rui Rhodes, Regionansvarig, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons