Annons
Insändare

”Nazist har inget med svensk högerpolitik att göra”

Nu får väl ändå vår vänstermedia ge sig.
Publicerad 26 april 2022
Detta är en insändare i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Det var ju inte Koranbrännaren som eldade upp polisbilar, stal uniformer, satte fyr på bussar och en skola samt dessutom skadade ett flertal poliser, skriver Gunnar Henriksson i ett inlägg. Bilden är från upploppet i Norrköping i påskhelgen.
Det var ju inte Koranbrännaren som eldade upp polisbilar, stal uniformer, satte fyr på bussar och en skola samt dessutom skadade ett flertal poliser, skriver Gunnar Henriksson i ett inlägg. Bilden är från upploppet i Norrköping i påskhelgen.Foto: Stefan Jerrevång/TT

De har hittat på ett ord som till sist har blivit lag och som numera används av journalister i tid och otid och därmed har blivit accepterat av svenska folket. Nämligen ordet högerextrem… Jag avskyr när detta ord används. Vad betyder det? Jo, media låter oss tro att det kommer från nazisterna. Men glöm då inte att nazist är en förkortning av Nationalsozialitiche Deutsche Arbeiterpartei. Så inget högerparti där inte. Snarare extremvänster i mina ögon. Nazist har inget med svensk högerpolitik att göra.

Själv anser jag mig stå mer åt höger än vänster i politiken och jag kan därför aldrig förlika mig med medias svartmålning av högerpolitik bara för att man inte röstar vänster.

Annons

Nu har en dansk, (högerextrem enligt media) bränt Koranen i ett flertal städer. Reaktionerna lät inte vänta på sig. Men det ville han väl ha, upplopp, antar jag. Men det var ju inte han som eldade upp polisbilar, stal uniformer, satte fyr på bussar och en skola samt dessutom skadade ett flertal poliser. Sen ställde den ”högerextreme” in Koranbränningen men upploppen fortsatte ändå. Det gav upprorsmakarna chans att likt Putin ge utlopp för reptilhjärnan. Förstöra så mycket som möjligt i samhället för att visa att man vill styra och ta över. Polisen och samhället skändar man i ord och handling. Det har inget med någon Koranbränning att göra. Man vill bara ta över och skrämmas med terror.

”Polisen och samhället skändar man i ord och handling. Det har inget med någon Koranbränning att göra. Man vill bara ta över och skrämmas med terror.”
Gunnar Henriksson

Samtidigt struntar upprorsmakarna i varifrån deras egen försörjning kommer ifrån. Svårt att tro att dessa människor har ett vettigt jobb eller någon skola att gå till.

När Magdalena Andersson kommenterar i SVT säger hon att upploppen uppstod för att en ”högerextrem” brände Koranen. Inte ett enda ord om vem eller vilka som tuttade på polisbilar och orsakade enorma skador för skattebetalarna.

Morgan Johanssons oförmåga är också ofattbar. Att gång efter annan fördöma de ondsinta räcker inte om man inte går till handling.

Gunnar Henriksson

Annons
Annons
Annons
Annons